Yoga

sundhedstanken.dk © 2015

Sundhedstanken

- et liv i balance

Yoga for mindre stress og mere balance


Vejrtrækningsøvelser og muskelafspænding

- bringer åndedrættets tempo og rytme samt krop og sind i balance bl.a. ved at stimulere det parasympatiske nervesystem og hormonsystemet.

- kan modvirke og reducere stressens virkninger i krop og sind.Lene Hornbæk Mikuta

Mobiltlf.:

+45 61 70 88 92Yoga for mindre stress og mere balance er for dig, der gerne vil give dig selv et langt kram og høre din krop sige tak.


I undervisningen arbejder vi med en blanding af blid klassisk yin yoga, blide flow fra hatha yoga, restorative yogastillinger, åndedrætsøvelser, afspænding og korte meditationer - alt sammen med en tilgang af langsommelighed, eftertænksomhed, ro, blidhed, stilhed og vedholdenhed.


I yoga for mindre stress og mere balance handler det om at møde din krop der, hvor den er og lade din krop bestemme - det handler ikke om, hvordan det ser ud men om, hvordan det mærkes.

Vi giver os selv lov til at mærke kroppen, lytte til kroppen og lade os guide af kroppen. Vi skaber et rum, hvor hovedet ikke kommer først - et rum med plads til tålmodighed, rummelighed, forståelse, accept og ro.


Når vi træner yoga for mindre stress og mere balance arbejder vi med at skabe balance, løsne spændinger, slippe af med stresshormonerne samt træne sindet og dæmpe tankemylderet.Yoga er en 5000 år gammel videnskab og livsanskuelse, som kan handle om at forene krop, sind og sjæl, lære sig selv bedre at kende samt stilne sindets bevægelse. Yoga er mest kendt som fysiske øvelser, men består af meget mere end det, hvis man dykker ned i yogaens verden.Klassisk yin yoga er en stille meditativ yogaform inspireret af Paul Grilley og Sarah Powers.

 

Vi arbejder med kroppens energibaner, så energien kan flyde frit i kroppen. Vi arbejder med kroppens fascia, som er kroppens største sanseorgan. Vi arbejder med kroppens meridianer og dermed de tilhørende organer og følelser. Vi arbejder med at berolige nervesystemet, skabe balance  og stimulere hele kroppen.


Yin stillingerne er oftest siddende eller liggende og holdes ca. 3-5 minutter - musklerne er så passive som muligt.

I yin er pauserne mellem stillingerne vigtige - her slapper kroppen af, restituerer og genopbygger sig selv. Vi øger kroppens betingelser for at hele sig selv.


I yin øvelserne tjekker vi ind i kroppen via åndedrættet, mærker kroppen, og er tilstede i nuet sammen med åndedrættet. Vi løsner op i krop, følelser og spændinger - skaber rum, plads og fleksibilitet. Der bliver plads til at trække vejret, åndedrættet bliver dybere, kroppen iltes, affaldsstofferne udskilles - der kommer mere ro i kroppen og i tankerne. 

 
Træningen tilbydes efter aftale som 1:1 undervisning (pris efter aftale) eller som workshops "ud af huset" med max 8 deltagere:


 • 1½ times Workshop - pris kr. 190,- pr. deltager


 • 2 timers Workshop - pris kr. 255,- pr. deltager


 • 2½ times Workshop - pris kr. 320,- pr. deltager


 • 3 timers Workshop - pris kr. 385,- pr. deltager
Alle workshops er for alle. Vi bruger 2 - 2½ - 3 timer på stille, blid, afstressende og energigivende yoga med en tilgang af åbenhed, nysgerrighed, tillid, accept og venlighed mod os selv og hinanden. 

Med få deltagere på workshoppen er der plads til spørgsmål, støtte og individuel guidning.


1½ times workshoppen er en kortere yogaklasse for dig, som ønsker mere yoga i hverdagen. Vi arbejder med blid, afstressende og balancerende yoga med fokus på grounding, afspænding og vejrtrækning.

Vi kommer hele kroppen rundt med samme tilgang til yogaen som i de længerevarende workshops men i en kortere "hverdagsudgave".Øvelser og temaer varierer - men altid med samme tilgang til yoga, krop og sind. Du kan under de enkelte workshops/datoer læse lidt mere om om "dagens tema".
  2½ times Workshop "Gi' Slip" - Pris kr. 320,-  


  På denne workshop er temaet at gi' slip, løsne op og lade os støtte.

  Workshoppen indledes med en kort meditation, hvor vi kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter laver vi nogle blide flow for at vække vores krop og åndedræt. Efterfølgende kommer en lang sekvens, hvor vi laver en masse skønne afspændende og genopbyggende øvelser - i alle øvelser bruger vi tæpper, puder (så husk at medbringe disse), pøller, yogablokke m.m., så vi kan give slip og lade os støtte i stillingerne.

  Workshoppen afsluttes med en dejlig afspænding/hvilestilling, hvor krop og sind får lov til at mærke og nyde effekten af det, du har gjort.   

  2½ times Workshop "Blød og rolig" - Pris kr. 320,- 


  På denne workshop arbejder vi med fokus på skuldre, nakke, arme, området omkring brystbenet og øverste del af rygsøjlen samt mave og åndedrætsmuskel. Områder som ofte spænder op, når vi oplever pres og stress - spændinger som påvirker bl.a. vores åndedræt og den beroligende del af vores nervesystem. I øvelserne arbejder vi med at løsne op og give plads til vejrtrækningen, give plads til at energien kan flyde frit og nervesystemet kan falde mere til ro. 

  Workshoppen indledes med en kort meditation, hvor vi kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter arbejder vi med blid egenmassage med små bolde etc. samt laver nogle blide flow for at vække vores krop og åndedræt. Efterfølgende kommer en længere sekvens, hvor vi arbejder med rolige yinyoga-stillinger, som holdes i længere tid. Workshoppen afsluttes med en dejlig afspænding/hvilestilling, hvor krop og sind får lov til at mærke og nyde effekten af det, du har gjort.
  1½ times Hverdagsyoga - Pris kr. 190,-  


  Yogaklassen indledes med en ganske kort "ankomstmeditation", hvor vi "lander" på yogamåtten, kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter laver vi nogle blide flow, som vækker åndedrættet og bringer os ned i kroppen. Efterfølgende laver vi nogle dejlige, rolige og klassiske yinyoga-stillinger, hvor vi kommer hele kroppen rundt. Yogaklassen afsluttes med en kortere afspænding/hvilestilling.
  2 timers Workshop "Krop og energi" - Pris kr. 255,-  


  På denne workshop arbejder vi med hele kroppen. Undervejs i workshoppen vil jeg kort italesætte, hvilke meridianer vi arbejder med i de enkelte øvelser og dermed også hvilke organer, følelser og mentale kvaliteter øvelserne påvirker. Du får dermed mulighed for at udvælge og huske nogle øvelser til "hjemmebrug", som bedst matcher dine behov. 

  Workshoppen indledes med en kort meditation, hvor vi kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter laver vi  nogle blide flow for at vække vores krop og åndedræt. Efterfølgende kommer en længere sekvens, hvor vi arbejder med rolige yinyoga-stillinger, som holdes i længere tid.

  Workshoppen afsluttes med en dejlig afspænding/hvilestilling, hvor krop og sind får lov til at mærke og nyde effekten af det, du har gjort.
  2 timers Workshop "Sov godt" - Pris kr. 255,-  


  På denne workshop arbejder vi med åndedrætsøvelser, yoga og afspænding, der støtter op omkring en god søvn.

  En god nats søvn har stor betydning for vores trivsel - ofte hænger stress og påvirket søvn sammen. En stresset krop har sværere ved at sove .... og forringet søvn stresser krop og sind. Det giver altså god mening at imødekomme og støtte op om vores behov for søvn bl.a. ved hjælp af yoga og åndedrætsøvelser.

  Workshoppen indledes med en kort meditation, hvor vi kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter laver vi  nogle blide flow og let egenmassage, som støtter åndedrættet og beroliger nervesystemet. Efterfølgende kommer en sekvens, hvor vi arbejder med rolige yinyoga-stillinger, som støtter op om en bedre søvn.

  Workshoppen afsluttes med en længere afspænding, hvor krop og sind får lov til at falde helt til ro og nyde effekten af det, du har gjort.
  2½ times Workshop "God balance" - Pris kr. 320,-  


  På denne workshop arbejder vi med fokus på hofter, lænd, nederste del af ryggen samt mave og åndedrætsmuskel. Områder som ofte spænder op, når vi oplever pres og stress. Hoftebøjermusklen Psoas (også kaldet sjælens muskel), som holder overkrop og underkrop sammen, bliver ofte spændt og uelastisk, når vi oplever stress. En spændt Psoas påvirker de øvrige muskler i området samt åndedrætsmusklen og dermed vores vejrtrækning.

  Vi arbejder også med ben, fødder og ankler - dem som skal bære os, og hjælpe os med at stå fast og holde balancen.

  Workshoppen indledes med en kort meditation, hvor vi kommer til stede i lokalet og i vores krop. Herefter arbejder vi med blid egenmassage med små bolde etc. samt laver nogle blide flow for at vække vores krop og åndedræt. Efterfølgende kommer en længere sekvens, hvor vi arbejder med rolige yinyoga-stillinger, som holdes i længere tid. Workshoppen afsluttes med en dejlig afspænding/hvilestilling, hvor krop og sind får lov til at mærke og nyde effekten af det, du har gjort.


  Priser er gældende fra d. 1. september 2019.


  Alle priser er incl. moms for private kunder. For virksomheder tillægges moms.