Kursus åndedrætstræning

sundhedstanken.dk © 2015

Vejrtrækningsøvelser og muskelafspænding

- bringer åndedrættets tempo og rytme samt krop og sind i balance bl.a. ved at stimulere det parasympatiske nervesystem og hormonsystemet.

- kan modvirke og reducere stressens virkninger i krop og sind.

Sundhedstanken

- et liv i balance

Stressreducerende og styrkende træning af åndedrættetPÅ BAGGRUND AF REGERINGENS UDMELDINGER I FORHOLD TIL DEN AKTUELLE CORONAPANDEMI ER ALLE PLANLAGTE WORKSHOPS AFLYST INDTIL VIDERE.

Træningen er for alle, der gerne vil lære at trække vejret optimalt.

Hvis du er stresset, eller hvis du har muskelspændinger i kroppen og smerter, hvis du har problemer med vejrtrækningen eller bare gerne vil have ro og balance i krop og sind, så vil træning af dit åndedræt være noget for dig.

At lære at trække vejret optimalt, vil kunne give dig et dagligt energitilskud både fysisk og mentalt. Vi trækker i gennemsnit vejret 20.000 gange om dagen og kvaliteten af vejrtrækningen har stor betydning for vores fysiske og mentale velbefindende.

Regelmæssig træning af åndedrættet vil kunne styrke både den fysiske og den mentale sundhed samt styrke evnen til at mærke samarbejdet mellem krop og sind og til at oparbejde mere nærvær i hverdagen og dermed reducere oplevelsen af stress og smerter.Åndedrætstræning består af øvelser på måtte – siddende, stående eller liggende.


Øvelserne træner bevidstheden omkring åndedrættet samt styrker og smidiggør muskler og led.


Der vil også indgå enkelte åndedrætsøvelser, som er inspireret af yoga og meditation – øvelser som virker afslappende og beroligende samt styrker opmærksomhed, koncentration og energi.


En del af øvelserne er inspireret af Pilates-systemet.


Træningen tilbydes både som individuel undervisning efter aftale og som workshop med få deltagere, så der er plads til spørgsmål og individuel guidning
Træningen tilbydes som workshop med max 6 deltagere:


 • Workshop "Styrk dit åndedræt" - 2 ½ time - pris kr. 320,-
 • På workshoppen arbejder vi med grundlæggende viden om åndedrættet.
 • Vi arbejder med øvelser, der træner bevidstheden omkring åndedrættet.
 • Vi arbejder med øvelser, der styrker og smidiggør muskler, led og bindevæv, som er basale for et godt åndedræt.
 • På workshoppen arbejder vi også med massage af kroppens fasciavæv (bindevæv) for at skabe mere plads og større frihed til at trække vejret. Massagen udføres med små minibolde.
 • Workshoppen afsluttes med en stille afspænding.
 • Du vil igennem øvelserne få en oplevelse af, hvordan åndedrætsmusklen, maveåndedrættet og ribbensåndedrættet fungerer og samarbejder.
 • Du vil også få en oplevelse af, hvordan din vejrtrækning kan påvirke hele din krop, dit kredsløb og dit nervesystem.
 • Du vil også få en oplevelse af, hvordan din vejrtrækning kan bruges som anker for din opmærksomhed og dermed kan hjælpe dig med at komme fra hovedet og ned i kroppen - og slippe noget af tankemylderet for en stund.
 • Du vil få viden om og oplevelse af, hvordan du kan bruge dit åndedræt i hverdagen til at skabe mindre stress og mere balance.   Træningen foregår i mine lokaler Søndergade 2B, 2. sal i Nakskov.


  I lokalet findes al det træningsudstyr, vi har brug for på nær tæpper og puder. Så medbring gerne et par bløde tæpper og en lille pude og selvfølgelig også gerne din egen yogamåtte, hvis du helst vil ligge på din egen yogamåtte.


  Du skal have behageligt tøj på - så der er plads til bevægelse og vejrtrækning. 


  Kom gerne 10 - 15 minutter før, da undervisningen starter til tiden.


  Undgå at spise for meget og for tungt i timerne op til træningen.  På Sundhedstankens FB side kan du finde lidt billeder fra lokalerne.

  Datoer for workshops bliver løbende lagt op her på siden og på Sundhedstankens FB side.
  DATOER FOR WORKSHOPS:
  Dato ikke planlagt pt. 

  Workshop 2½ time - "Styrk dit åndedræt" - . Pris kr. 320,-

     Du tilmelder dig på følgende måde:


  • Du sender en mail til lene@sundhedstanken.dk med dit navn og info om, hvilken workshop du gerne vil deltage på.


  • Du får hurtigst muligt svar, og hvis der er ledige pladser, modtager du også betalingsinformationer, så du kan betale via NetBank eller MobilePay.


  • Tilmeldingen er bindende - din indbetaling fungerer som kvittering for tilmelding.


  • I tilfælde af afbud på grund af sygdom vil du for workshops vedkommende kunne deltage på en anden workshop, hvor der er ledige pladser.


  • I tilfælde af aflysning (sygdom hos mig eller for få tilmeldte) vil du kunne få din betaling tilbage eller deltage på en anden workshop. 
    

  Priser er gældende fra d. 1. september 2019.


  Alle priser er incl. moms for private kunder. For virksomheder tillægges moms.

  Lene Hornbæk Mikuta

  Mobiltlf.:

  +45 61 70 88 92